sabato 8 settembre 2012

Éjjeli túra


Villamosozás :)


Kutyakeksz-kunyi


Szuper éjjeli túrán vettünk részt, 13-an voltunk, plusz Lily, a nyájőrző :) Hát nem hiába juhászkutya.

Normafáról indultunk este 9 fele,  onnan Virágvölgyön át fel a János-hegyi kilátóig, kis éjjeli uzsizás, majd tovább Szépasszony irányába, fel a Kaán Károly kilátóhoz, ahol páratlan éjjeli panoráma fogadott. A kivilágított Budapestünk pazar látvány, kb. éjjel fél 1-kor értünk oda.
Térképünk, és Lily segítségével még az éjjeli sötétségben is könnyűszerrel haladtunk utunkon, ahol csak elemlámpáink szolgáltatták a fényforrást. Ám jó, nem tagadom, Makkosmáriánál volt egy kis kavarodás, de hamar megtaláltunk magunkat. Ott egy pillanatra eltávolodtam a kutyámtól, kémlelvén a helyes irányt, amit ő éppen szem elől tévesztett, s kétségbeesett ugatásba kezdett, hova lettem, hiszen a sötétben ő is korlátoltan lát. Majd mikor válaszoltam neki és megtalált, rögvest a nyakamba ugrott. Ezek az apró, megható pillanatok.

Általában a csapat élén meneteltünk, ő szorosan mellettem, hiába mutatja nagylegénynek(leánynak) magát, a sötéttől is félt :P Érdekes volt látni, hogy rendszeres időközönként hátra szaladt, szemlátomást ellenőrizve, hogy mindenki megvan-e, majd megkerülte hátulról a csapatot és visszatért mellém. Itt a pásztorkutya-vér.

És végül megérkeztünk Hűvösvölgybe, usque 15 km után, nagyjából hajnali 2-re. Kellemesen elfáradva indultunk haza, egy remek élménnyel.

Nessun commento:

Posta un commento

Vakkantsd el magad!